Myler Dressuur

Myler dressuur bitten
MYLER DRESSUUR
Iedere combinatie van paard en ruiter, of paard en menner, heeft zijn eigen speciale vereisten en vraagt daardoor om het juiste bit. Om het juiste bit bij je paard uit te zoeken is het van wezenlijk belang om rekening te houden met een aantal factoren; de mond van het paard, de africhtingsfase van je paard, het rijniveau van de ruiter en de ruitersportdiscipline. 
WEYMOUTH
De Myler dressuurstang, Weymouth, is speciaal ontwikkeld voor de dressuursport. De mondstukken bieden het paard een verbeterde tongvrijheid ten opzichte van traditionele Weymouths. Door de onafhankelijke zijdelingse inwerking heeft het bit een verfijnd effect op de paardenmond. De diameter van het mondstuk meet 14mm aan de wang en loopt smaller af naar 12mm voor meer tongvrijheid. Gemaakt van roestvrij staal met koperen inleg. Verkijgbaar in de maten 5 & 7.
BRIDOON
De Myler onderlegtrens, Bridoon, is speciaal ontwikkeld om te combineren met de WEYMOUTH bitten. Door deze combinatie heeft het paard optimale tongvrijheid en kan de ruiter een onafhankelijke zijdelingse inwerking geven aan de mond van het paard. De Bridoon bitten zijn 12mm dik en gemaakt van roestvrij staal met koperen inleg. Verkrijgbaar in de maten 4, 5, 6 & 7.

 

Maat Myler bitten